Idei in Dialog

Idei in Dialog este o pagina in care colegii nostrii din UEB vor putea aduce in discutie eventuale probleme cu care,  studentimea din UEB , se confrunta la ora actuala, cum ar fi :

 • de ce ne mananca automatul de cafea banii? 😛  (sa-l repare cineva…we need coffe!!)
 • de ce , in timpul anului studentesc nu ni se pune la dispozitie AULA universitatii si ne inghesuim in Biblioteca (care la randul ei ar trebui sa fie BIBLIOTECA!!) ?
 • de ce (deseori) nu avem unde sa facem Engleza ? 
 • …si asa mai departe . deci , astept subiecte pe care sa le dezbatem.
Anunțuri

2 răspunsuri

 1. azi am vazut anunt pt angajari la anm, au nevoie de oameni cu 1, 7 sau 9 ani vechime. binenteles ca nu e un exercitiu de imagine, instinctul de functionar public la adus la noi la facultate. unde sa gasesti oameni cu 9 ani experienta daca nu pe bancile facultatii? sistemul idiot al functionarilor publici daca nu stiati functioneaza precum orice breasla de ciorditori, in sensul ca daca nu ai experienta in domeniu adica nu stii nici sa iei spaga si nici sa truchezi licitatii, nu poti ocupa decat un post de debutant, mai ales ca exista riscul sa fi vreun diliu care face pe corectu’. pe masura ce trece timpul si ai bagat botul la miere poti avansa si chiar ocupa posturi de conducere executiva. asa se apara sistemul, daca esti corect nu rezisti in timp, asa ca practic este imposibil ca un individ corect sa ajunga sa aiba atat de multa experienta pt a ocupa un post din care sa poata schimba ceva in putregaiul birocratic. astea fiind zise mediul de lucru intr-o agentie nu este unul ok, chiar daca presedintele sau comisarul general sunt de treaba tu care abia ai terminat facultatea nu prea ai treaba. sa va mai spun ca daca ai 2 ani de experienta poti castiga la privat mai mult decat cu 9 experienta la stat. in concluzie, cerintele sunt mari pt un post prost platit, in subordinea unor indivizi care de regula se poarta ca la ei pe mosie si atunci se clarifica si aparitia anuntului la noi la scoala. mesajul este ” daca reusesti sa capeti pe undeva 1 an, sau 7, sau 9 de experienta dar esti prea incompetent sau prea lenes pt a continua la privat este f probabil ca postul care era scos la concurs pe vremea cand erai in facultate sa fie inca disponibil”
  altcumva mi-as dori sa lucrez cativa ani la anm sau la garda dar nu cand voi avea experienta ci pt a capata experienta.
  in alta ordine de idei http://www.viaexpo.com/congress-ee-vei/eng/congress.php

 2. @Robert: … Se vede treaba ca n-ai lucrat pana acum. Cu atat mai mult, n-ai lucrat la stat pana acum… Pentru ca daca ai fi lucrat ai fi stiut cateva lucruri:

  1. „Sefii”, fie ei si de la stat, nu iau (in general) decizii fara nici o noima. Vechimea care este ceruta in acel anunt se datoreaza nu cerintelor unor indivizi cu pretentii de mosieri, ci prevederilor Legii 188/1999 cu modificarile ulterioare care reglementeaza statutul functionarilor publici cu toate aspectele pe care le presupune acest statut… inclusiv vechimea necesara pentru ocuparea unor functii publice de executie.

  2. Nu peste tot in sistemul public lucreaza oameni incompetenti care nu au putut face fata exigentelor sistemului privat. Spre surprinderea ta , te informez de faptul ca exista, si „la stat” oameni care nu stau. Si sunt motivati sa lucreze aici si pe deasupra sa fie si competitivi prin diverse mijloace si instrumente (inclusiv finaciare) pe care „sefii” lor au incercat sa le identifice si sa le foloseasca, iar cu ajutorul lor sa reuseasca sa-si creeze, sa-si dezvolte si sa-si mentina o echipa pe care se pot baza pentru atingerea obiectivelor pe plan profesional. Desi contavine impresiilor tale, iti mai pot spune si ca exista intitutii si structuri in cadrul sistemului public unde randamentul muncii (… si aici nu ma refer la sapat santuri) este cel putin comparabil cu cel dintr-o firma privata.

  3. Rezultatele se pot obtine cel mai usor in cadrul unui colectiv tanar, dinamic, fara prejudecati si bariere impuse de mentalitate/obisnuinta/rutina, motivat de satisfactia data de reusita in activitatea pe care o desfasoara si uneori (deseori) de dorinta de a demonstra ca exista si alte cai, mai simple si mai eficiente (fata de cele clasice) de a-si atinge obiectivele propuse. Un „sef” care are responsabilitati stie ca are nevoie in echipa sa de oameni capabili sa urmareasca si sa obtina rezultatul, si implicit sa il sustina pentru a-si mentine functia. Asta il deosebeste de un „sef” iresponsabil (a se citi fara responsabilitati deosebite) care isi permite luxul sa isi selecteze oamenii dupa alte criterii decat cele care tin de competitivitate si competenta profesionala.

  4. O firma privata nu isi permite (in general) sa angajeze un absolvent de facultate pentru ca asta ar insemna o cheltuiala suplimentara cu formarea noului angajat pentru ca acesta sa atinga standardele de competitivita necesare si implicit o scadere a competitivitatii firmei respective. Asadar, cel mai probabil, ca dupa facultate majoritatea absolventilor ajung pentru o perioada (mai mica sau mai mare) „in breasla de ciorditori a functionarilor publici” asa cum o numesti tu fara a avea nici cea mai vaga idee referitoare la ce inseamna asta… dar am un feeling ca vei afla.

  PS: Si da, sunt functionar public si sunt foarte motivat din toate punctele de vedere sa raman aici (… in perioada urmatoare, pana voi considera ca trebuie sa trec la alta etapa in cariera mea profesionala).

  PS2: … N-am prea inteles in acest context „cealalta ordine de idei” a ta cu care inchei…

  PS3: Te-ai gandit pe unde, si annume in ce mediu iti poti gasi specialisti pe o problema (ex. de fata mediu)? Te-ai mai gandit cati din cei care lucreaza sau invata in UEB au cunostinte/colegi (specialisti) care ar fi interesati de un astfel de post si care ar indeplini conditiile cerute pentru angajare intr-o institutie publica? Cred ca „instinctul de functionar public l-a adus la voi la facultate” (pe anuntul ala) cu anumite motive… numai trebuie sa te gandesti care ar fi alea… THINK !!! Numai ca trebuie lasate la o parte prejudecatile si frustrarile….

  PS4 (…daca cumva nu-s prea multe): Am o curiozitate referitoare la cum vezi tu lucrurile: ecologie si protectia mediului inseamna cumva numai „anm si garda” (sper ca te referi la ANM si GNM…) ?!? THINK !!!

  Succese nabanuite !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s