SuperOferta Carrefour … Paine Modificata Genetic! (22.10.2007)

…o stire care vine „ca painea calda” 😛  

Evenimentul Zilei: Protest fata de vanzarea painii modificate genetic

Activistii Greenpeace au protestat ieri la supermarketul Carrefour Orhideea fata de comercializarea alimentelor modificate genetic. Unul dintre produsele vizate si indicate de catre ecologisti ar fi painea produsa de Snack Attack, care contine soia modificata genetic si care este ditribuita si in acest supermarket.

„Situatia este ingrijoratoare, deoarece painea nici macar nu este etichetata ca modificata genetic. Cerem conducerii Carrefour sa actioneze imediat si sa confiste painea modificata genetic din toate magazinele proprii, asa cum a facut Greenpeace astazi la magazinul Orhideea”, a declarat Gabriel Paun, coordonator campanii Greenpeace.

Legile Uniunii Europene prevad reguli clare pentru etichetarea produselor care contin Organisme Modificate Genetic (OMG), indicand ca acestea trebuie sa includa pe eticheta textul „Acest produs contine organisme modificate genetic”. Un sondaj comandat de organizatia ecologista arata ca 67% dintre romani resping alimentele care contin OMG.

Pentru mai multe informatii vizitati Evenimentul Zilei

Gandul: Greenpeace a confiscat din Carrefour painea cu soia modificata genetic

Activistii Greenpeace au confiscat, ieri, la magazinul Carrefour Orhideea, painea produsa de Snack Attack, pe motiv ca aceasta contine soia modificata genetic. „Situatia este ingrijoratoare, deoarece painea nici macar nu este etichetata ca modificata genetic.

Cerem conducerii Carrefour sa actioneze imediat si sa confiste painea modificate genetic din toate magazinele proprii, asa cum a facut Greenpeace astazi la magazinul Orhideea”, a spus Gabriel Paun, coordonator de campanii Greenpeace. ONG-ul lupta de ceva vreme impotriva OMG-urilor. Dupa ce a cerut Ministerului Agriculturii interzicerea cultivarii organismelor, a lansat cea de a doua editie a ghidului consumatorului pentru alimentele modificate genetic.

Legislatia europeana privind etichetarea OMG-urilor este foarte stricta si a fost transpusa si in legislatia din Romania inca din iunie 2006. Regulile spun ca alimentele modificate trebuie sa contina o eticheta care sa spuna limpede consumatorului ca produsul contine OMG-uri.

Pentru mai multe informatii vizitati Gandul

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s