Vremea rea, in presa de astazi.

Gandul: Ninsori si ploi in toata tara, pana la inceputul saptamanii viitoare

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta cod galben pentru ploi, de sambata pana luni, interval in care vremea va fi rece, vantul se va intensifica si vor fi precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare in nordul si centrul tarii. In intervalul 10 noiembrie, ora 06:00 si 12 noiembrie ora 12:00, ANM atentioneaza ca in toate regiunile vantul va avea intensificari si temporar vor fi precipitatii, predominant sub forma de ninsoare in nord si centru si mixte in restul tarii.

In zonele montane ninsorile vor fi mai consistente si viscolite, vantul sufland tare cu viteze de 80 -100 de kilometri pe ora.

Continuare…

Cotidianul: Weekend cu zapada in aproape toata tara

In toate regiunile tarii vor cadea precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, pe parcursul weekendului.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare cod galben potrivit careia, de simbata pina luni, in toate regiunile tarii vor cadea precipitatii sub forma de ninsoare si mixte, iar vintul va prezenta intensificari putind ajunge la viteza de 100 km pe ora.

De asemenea, ANM anunta ca in zonele montane ninsorile vor fi mai consistente si viscolite, vintul suflind tare, cu viteze de 80-100 de kilometri pe ora.

Atentionarile meteorologice cod galben inseamna ca fenomenele meteorologice prognozate sint obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati, existind risc de cresteri de debite si niveluri.

Evenimentul Zilei: Lapovita si ninsoare

Administratia Nationala de Meteorologie anunta cod galben pentru ploi, de sambata pana luni, interval in care vremea va fi rece, vantul se va intensifica si vor fi precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare, in nordul si centrul tarii.

Astfel, timp de trei zile, vremea va fi rece, vantul se va intensifica, iar precipitatiile vor fi si sub forma de ninsoare, mai ales in nordul si centrul tarii.

Meteorologii avertizeaza ca, in intervalul 10 noiembrie, ora 6.00, si 12 noiembrie, ora 12.00 – vantul va avea intensificari in toate regiunile si vor fi precipitatii mixte in toata tara, exceptand nordul si centrul, unde va ninge. In zonele montane, ninsorile vor fi mai consistente si viscolite, iar vantul va sufla cu viteze de 80 pana la 100 de kilometri pe ora.

Astazi va ploua in partea de est a tarii, iar in unele regiuni se vor semnala lapovita si ninsoare. In nordul, vestul si centrul tarii si la munte va ninge local, mai ales spre seara si noaptea. Cantitatile de apa vor depasi izolat 20 l/mp in zona de munte, in sud-estul si vestul teritoriului.

Maine va ninge pe arii extinse in nordul si centrul tarii, precum si in zonele montane, iar in rest, local, vor fi precipitatii mixte, mai ales noaptea. Luni, cerul va fi temporar noros si vor mai fi precipitatii, predominant ninsori, local in vestul, centrul si nordul tarii si mixte in rest. Temperaturile maxime se vor situa intre 0 si 8 grade C, iar cele minime – intre -8 si 0 grade C.

Jurnalul National: Cod galben de frig!

Meteorologii au emis ieri o atentionare cotata cu cod galben de frig. Aceasta este valabila de astazi pana luni, la ora 12:00. Vremea se va raci accentuat in toata tara si vantul va prezenta intensificari. Temporar vor fi precipitatii sub forma de ninsoare in centrul si nordul teritoriului national.

In restul tarii, predominat va ploua, dar izolat, ploile se pot transforma in lapovita si ninsoare. Temperaturile maxime vor fi in scadere accentuata la nivelul intregii tarii. In Capitala, in acest week-end, dimineata se vor inregistra maxime de –3 grade Celsius, iar la amiaza, 5 grade Celsius. La scara Romaniei in urmatoarele zile mercurul termometrelor nu va urca mai mult de 6 grade.

LA MUNTE. Cei ce au ales sa-si petreaca sfarsitul de saptamana la munte este bine sa stie ca acolo ninsorile vor fi mai consistente si viscolite, iar vantul va sufla cu viteze de 80-100 km/h. In toata zona montana, diminetile vor fi friguroase, cu maxime de –12 grade Celsius, iar la amiaza vor fi maximum –5 grade Celsius.
Comentariul specialistului

Racirea vremii de la acest sfarsit de saptamana presupune valori de temperatura cu pana la 5… 6 grade mai mici decat cele normale la aceasta data. Patrunderea de aer rece va fi favorizata de evolutia unor sisteme frontale, care vor determina precipitatii. Vor fi intensificari de vant, care vor spori senzatia de frig. In zona montana, viteza vantului va putea depasi 80-100 km/h si, pe langa reducerea vizibilitatii, indicele de racire ar putea avea valori ce echivaleaza cu temperaturi mai mici de –25, –30 de grade. Ninsorile vor predomina si in Maramures, Transilvania, nordul Moldovei, cea mai mare parte a Crisanei si temporar in Banat, plus in zonele deluroase. (meteorolog Romica Jurca)

Bucuresti – max. 7°C – min. – 2°C

Azi (sambata):

Vremea se va raci, iar cerul va fi noros. Va ploua ziua, iar noaptea vor fi conditii de lapovita.

Maine (duminica):

Vremea va fi rece, cerul temporar noros si vor fi conditii de precipitatii mixte. Vantul va sufla moderat si cu intensificari.

Maxima: 6°C, iar minima: –3°C.

Poimaine (luni):

Cerul va fi noros, iar vantul va sufla moderat si cu intensificari. Maxima: 8°C, iar minima: –3°C.

La munte

Azi (sambata):

Vremea se va raci. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse va ninge ziua in Carpatii Orientali, iar seara si noaptea in Carpatii Occidentali si in vestul Meridionalilor. Cantitatile de apa vor depasi 15… 20 l/mp.

Maine (duminica):

Vremea va fi rece, iar cerul noros. Va ninge pe arii extinse, iar vantul va sufla tare, viscolind ninsoarea.

Poimaine (luni):

Cerul va fi noros si va mai ninge local in Occidentali si in Orientali si pe arii restranse in rest.

Drumetii

Vladusca (La Table) – Gura Prapastiilor

Traseul reprezinta o varianta de vara, recomandabila pentru scurtarea traseului Zarnesti – Plaiul Foii – Vf. La Om – Zarnesti si face legatura intre punctul La Table si Prapastiile Zarnestilor. Muntele Vladusca reprezinta locul de incepere a traseului, din punctul de minima altitudine La Table; de aici poteca se angajeaza pe Valea Cheile Prapastiilor, unde se face jonctiunea cu traseul Zarnesti – Diana.

Trusa medicala. O mica trusa de medicamente pentru drumetii montane nu trebuie sa lipseasca nici unui turist. Aceasta trebuie sa contina: Aspirina, Vitamina C, Midocalm, Algocalmin, Saprosan, Biseptol, comprese sterile, fasa elastica, leucoplast antiseptic. Vitamina C este un energizant foarte bun si reduce consumul de apa.

Monitorul de Vrancea: Ninsori si ploi in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie anunta cod galben pentru ploi, de simbata pina luni, interval in care vremea va fi rece, vintul se va intensifica si vor fi precipitatii, mai ales sub forma de ninsoare in nordul si centrul tarii.

In intervalul 10 noiembrie, ora 06.00 si 12 noiembrie ora 12.00, ANM atentioneaza ca in toate regiunile vintul va avea intensificari si temporar vor fi precipitatii, predominant sub forma de ninsoare in nord si centru si mixte in restul tarii. In zonele montane ninsorile vor fi mai consistente si viscolite, vintul suflind tare cu viteze de 80 – 100 de kilometri pe ora.

Jurnalul de Botosani: Avertizare meteorologica

Cod Galben
Conform atentionarii meteorologice primita de la „ANM- Bucuresti”- Serviciul Regional de Prognoza a Vremii Bacau, va informam ca in intervalul 10.11 ora 6.00 – 12.11.2007 ora 12.00, vremea se va raci.
In Moldova, vantul va prezenta intensificari si temporar vor fi precipitatii, la inceput sub forma de ploaie si lapovita, apoi predominant sub forma de ninsoare.

In zona montana, ninsorile vor fi mai importante cantitativ iar vantul va sufla tare, cu viteza de 80-100 km/h, viscolind ninsoarea.
Sef Grup Suport Tehnic
Ing. Vasile Cercel

Gazeta de Sud: Ninsori si vant puternic in weekend

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis vineri o atentionare cod galben, potrivit careia, de sambata pana luni, in toate regiunile tarii vor cadea precipitatii mixte sau sub forma de ninsoare, iar vantul va prezenta intensificari, putand ajunge la viteza de 100 km/h.

De sambata dimineata, de la ora 6.00, si pana luni, la ora 12.00, in toate regiunile, vantul va prezenta intensificari si temporar vor fi precipitatii, predominant sub forma de ninsoare in nordul si centrul tarii si mixte in restul teritoriului. De asemenea, ANM anunta ca in zonele montane ninsorile vor fi mai consistente si viscolite, vantul sufland tare, cu viteze de 80-100 km/h.

Atentionarile meteorologice cod galben inseamna ca fenomenele prognozate sunt obisnuite pentru zona si perioada respective, dar, temporar, pot deveni periculoase pentru anumite activitati.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s