Eroii mediului.

Al Gore si Richard Branson, Printul Charles, Mihail Gorbaciov si Angela Merkel. Sunt doar cateva dintre personalitatile publice carora revista „Time International” le-a acordat titlul de „Erou al mediului”. Fiindca, in 2007, mediul a constituit unul dintre principalele puncte de discutie pe agenda liderilor internationali, publicat ia „Time”, care obisnuieste sa noteze intr-un supliment anual contribut ia unor oameni cu o influenta cheie in evenimentele care au avut loc in anul in curs, a hotarat ca anul acesta mediul sa fie criteriul de jurizare a implicarii personalitatilor.

Poate redundant de mentionat, me ritul lui Al Gore l-a constituit implicarea sa in campania de informare cu privire la cauzele si consecintele incalzirii globale, un subiect care l-a pasionat inca din perioada studentiei sale la Harvard si un punct important in agenda sa electorala. Printul Charles al Angliei are un loc rezervat in clasamentul revistei „Time”, in mare parte datorita promovarii agriculturii organice, in ferma sa Duchy Home, care furnizeaza produse pentru Duchy Originals. Mihail Gorbaciov s-a aflat pe lista „eroilor mediului” in semn de recunoastere a implicarii sale in problemele de mediu, mai ales prin constituirea organizatiei Crucea Verde, in 1992, la inceputul Conferintei ONU de la Rio. Creator al brandului Virgin, Richard Branson a intrat in top datorita promisiunii facute de el in 2006 de a investi 3 miliarde de dolari in urma torii 10 ani, inclusiv 100% din profitul obtinut de pe urma companiilor aeriene si de transport ferat Virgin, pentru incurajarea dezvoltarii combustibililor alternativi.

De asemenea considerata un erou al mediului, Angela Merkel, fost ministru al mediului in Germania, a fost cea care a convins numerosi lideri politici sa semneze Mandatul de la Berlin, acord precursor al Protocolului de la Kyoto.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s