Canalul Dunare-Bucuresti si un nou aeroport in Capitala, in 2010

Canalul. Dunare-Bucuresti si un nou aeroport in Capitala, in 2010

In prag de campanie electorala, Ludovic Orban, actualul ministru al transporturilor si aspirant la fotoliul de primar al Bucurestiului, a anuntat demararea unor proiecte „naucitoare“. Cu putin noroc, bucurestenii vor avea in 2010 inca un aeroport, in sudul orasului, iar intr-un viitor nu prea indepartat, vor putea naviga pe canalul Dunare-Bucuresti.

Campania electorala pentru alegerea primarului general al Bucurestilor a inceput mai devreme, chiar daca mai e pana la startul oficial. Aflat la un eveniment cu tema imobiliara, ministrul Ludovic Orban a profitat, ieri, de prezenta presei si a mediului de afaceri pentru a anunta cateva investitii majore.  „Avem în pregatire un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui aeroport în sudul Capitalei. Avem nevoie de acest studiu pentru ca un aeroport nu îl poti amplasa oriunde, iar la jumatatea anului cred ca va fi gata. Ulterior vom pregati o hotarâre de Guvern pentru a include acest proiect în bugetul pe anul 2009“, a declarat Orban. Acesta s-a aratat optimist in privinta termenului la care va fi gata aeroportul, care ar putea fi functional &bdqu

o;la finele anului 2010 sau chiar mai devreme“. Chiar daca proiectul este abia la etapa studiului de fezabilitate (SF), banii nu vor fi o problema. Ministrul transporturilor a explicat ca aeroportul va fi construit fie cu bani de la buget, fie in parteneriat public-privat. Orban mai are in plan si transformarea canalului Dunare-Bucuresti dintr-unul de irigatii într-unul navigabil. Pentru aceasta, ministrul care va continua ideea lui Ludovic Orban va trebui sa ia proiectul din subordinea Ministerului Mediului si sa-l treaca in aria de activitate a Ministerului Transporturilor. „Este foarte important pentru Bucuresti realizarea acestui canal. Capitala va fi riverana Dunarii si în viitor se va putea face transport navigabil pe acest canal. În momentul actual, Dunarea este folosita la un potential navigabil de 8%“, a mai precizat Ludovic Orban.

Sudul sarac, pe agenda lui Murgeanu

Cele doua proiecte nu ar fi fost anuntate daca Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei, prezent si el la eveniment, nu l-ar fi „provocat“ pe fostul coleg de primarie. Trebuie precizat ca Murgeanu este unul dintre numele aflate pe listele PD-L pentru alegerile locale din Capitala. El va candida fie la fotoliul de edil-sef al municipiului, fie la cel de primar al sectorului 1, o decizie in acest sens urmand sa fie luata in saptamanile urmatoare, in functie de rezultatele unor sondaje interne. Astfel, dupa ce a amintit despre importanta reabilitarii centrului istoric al orasului, Murgeanu a abordat si subiectul dezvoltarii inegale a Capitalei. „Bucurestiul are o expansiune «groaznica» catre nord, unde preturile terenurilor sunt de 8-10 ori mai mari decat in sud“, a declarat Murgeanu. El a sustinut astfel cauza sudului sarac al orasului, invitandu-i pe oamenii de afaceri sa investeasca in aceasta parte a Bucurestiului. „Nu întâmplator s-a pus problema construirii unui aeroport în Sud. Nordul Capitalei s-a dezvoltat si datorita aeroportului Otopeni si accesului catre DN1“, a explicat viceprimarul. Mai departe, „mingea“ a fost preluata de catre Orban, care a anuntat cele doua intentii mai sus- prezentate.

Orasul ar trebui «curatat» de blocurile ceausiste
Pentru ca tot au readus in atentia alegatorilor proiecte mai mult sau mai putin realizabile, reprezentantii municipalitatii au mai dat o idee de afaceri dezvoltatorilor imobiliari. Razvan Murgeanu a amintit despre modelul ungar al „implanturilor urbanistice“, aplicat cu succes in Budapesta. „Si la noi, o parte dintre blocurile «ceausiste» degradate ar trebui demolate si astfel ar face loc unor cladiri moderne“, a explicat viceprimarul. El a dat exemplul unor camine muncitoresti din zona Baneasa, care ar putea fi  inlocuite de un proiect imobiliar modern. Lista zonelor care ar trebui urbanizate  a fost completata de ministrul Orban cu strada Zabrauti din sectorul 5 al Capitalei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s