Letea Bacău produce hârtie igienică ecologică

Prima tranşă de hârtie fabricată în totalitate din maculatură de Letea Bacău a ieşit pe piaţă. Ţinta firmei Letea este de a crea hârtie de ziar de calitate superioară, înlăturând factorii poluanţi. Pe lângă hârtia de ziar, aici se produce şi hârtie igienică ecologică.
„Peste tot se utilizează maculatura. Tendinţa este de a se renunţa la materialul lemnos, atât din cauza preţului mare la achiziţia lemnului, cât şi a costurilor imense cu transportul. Hârtia ecologică respectă normele europene şi pentru producerea ei este necesar un consum de energie electrică de doar 11 Mw, faţă de 21 Mw cât necesita până acum”, ne-a declarat directorul general de la Letea Bacău, Manea Avramescu.
Pentru producţia de hârtie, fabrica are nevoie de 260 de tone de maculatură pe zi, adică 16 tiruri. Conducerea firmei spune că se va ajunge în curând la colectarea a 250 de tone de maculatură pe zi.
„Ţinta noastră este să creştem gradul de recuperare a maculaturii. Acum, aceasta merge în mare măsură la export, dar, în cel mai scurt timp, vom convoca aici, la Letea, toţi colecţionarii de maculatură, pentru a ne asigura cantitatea necesară de hârtie”, a mai spus Avramescu.

sursa: Adevarul

Reclame

2 răspunsuri

  1. Buna, eu sunt interesat sa deschid un centru de colectare deseuri (metalice , sticla, hartie ,plastic etc) ass dori sa stiu cam ce preturi ar putea oferi Leatea pe tona de maculatura si daca pretul este negociabli in functie de cantitate?Multumesc in avans.

  2. Buna! Daca ai nevoie de mai multe detalii poti scrie pe adresa de mail: office@letea.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s