Radiohead concerteaza numai in locatii cu o infrastructura buna de transport public pentru reducerea emisiilor.

Daca oamenii ar vrea sa schimbe ceva ar trebui sa scrie prim-ministrului, a declarat Thom Yorke, liderul formatiei rock Radiohead intr-un interviu acordat The Sun.

Yorke a lansat in urma cu trei ani campania Big Ask impreuna cu organizatia Friends of The Earth, campanie care isi propune convingerea liderilor politici sa adopte tinte anuale de reducere a emisiilor de carbon.

radiohead„Am lansat campania Big Ask in 2005 cand protectia mediului nu era un subiect atat de popular. Acum avem noi lucruri de facut in fiecare saptamana, dar exista o limita a actiunilor individuale care nu poate fi trecuta fara implicarea legislatorilor”, a declarat Thom Yorke.

„Incepem campania in 17 state din Europa. Vrem ca aceste state sa stabileasca tinte anuale de reducere a emisiilor”, a declarat acesta.

Starul a amintit de stadiul in care se afla propunerea legislativa Climate Change Bill, care in prezent este in discutie in Parlament si care, daca va fi adoptata, Marea Britanie va deveni prima tara care stabileste limite legale de emisii.

„Ar trebui sa fim multumiti ca Marea Britanie va deschide acest drum. Partea negativa insa este reprezentata de alegerile pe care le face guvernul in ceea ce priveste aviatia si centralele nucleare”, a subliniat rockerul.

„Noi mergem inainte dar Gordon Brown tot da inapoi”, a subliniat Yorke referindu-se la reticenta guvernului britanic de a include aviatia in proiectul legislativ de reducere a emisiilor.

Cat despre formatia Radiohead, solistul a subliniat ca incearca sa minimizeze cat se poate de mult impactul pe care il are asupra mediului. Formatia si-a achizitionat doua seturi de instrumente, pentru Europa si SUA, astfel incat sa nu fie nevoiti sa transporte mereu seturile dintr-un loc in altul, nu da concerte decat in zone care au o infrastructura buna de transport public pentru ca oamenii sa nu vina la concerte cu autovehiculele personale si incearca sa transporte materiale si efecte cu vaporul.

„Pentru mine protectia mediului nu e un simplu concept, asta e ceva normal, mediul este cu adevarat o mare provocare”, a spus solistul Radiohead.

sursa: GreenReport

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s