Actionati!

Cresterea economica din statele in curs de dez­voltare din Europa de Est, Asia si Ame­rica de Sud a accele­rat in­calzirea globala peste estimarile rea­lizate de experti, in urma cu un de­ceniu.

Avertizarea vine din partea unuia dintre cei mai mari producatori mondiali de generatoare si alte echipamente pentru energie electrica temporara, Aggre­ko. A­ver­tismentul, formulat de unul dintre executivii compa­ni­ei Rupert Soames, a socat mai ales or­ga­ni­za­­tiile mondiale ecolo­giste. „Amenintarea incal­zi­rii glo­bale este mult mai mare decat se credea. Con­sumul mondial de energie electrica estimat pentru 2015 este pur si sim­plu gresit”, arata Soames, in­tr-un comunicat al companiei.

STUDIU. Soames citea­za si un studiu realizat de Ox­ford Economics, „sectiu­nea” co­merciala a Universita­tii Ox­ford. „Ce se intampla acum cu e­co­nomiile in curs de dez­vol­tare intrecere orice as­tep­tare si orice predictie. Lu­cru­­rile merg mult mai bine in multe din­tre dintre tarile in curs de dez­voltare si acest lu­cru va in­fluenta semnificativ con­su­mul de energie electrica. Cu cat oamenii castiga mai bine, cu atat vor cumpara mai mul­te telefoane mobile, televizoa­re sau frigidere, pentru ca si le vor permite. Cine sun­tem noi, cei din tarile dezvol­tate, sa le spunem celor care abia acum dau de bani sa nu cumpere astfel de pro­du­se, pentru ca trebuie sa pro­te­jeze Pa­mantul pe care l-am distrus noi?”, se intreaba Soa­mes.

SOMATIE. Reprezentantul Aggreko „someaza” guvernele tarilor bogate sa reduca drastic emisiile de gaze cu efect de sera, pentru ca altfel „viata pe aceasta planeta va fi foarte grea”.

sursa: Jurnalul National

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s