…ca sa fim bine intelesi!

Scrisoare deschisa catre domnul  Lucian M., autor al articolului  „cică eco„.

 Draga amice.

Am primit pe adresa redactiei (a se intelege e-mail) 😛 , de la administratorul site-ului ecomagazin, un link catre pagina ta. Acolo am gasit un articol care m-a pus pe ganduri. De aceea am decis sa iti scriu aceste randuri cu speranta ca vom fi cu toti intelesi mai bine, iar tu, chiar daca nu esti contra, vei fi mai putin impotriva. 🙂 Din spusele tale, inteleg ca ai ceva studii in domeniul ecologiei si protectiei mediului si chiar duci o viata in spiritul ecologiei. bravo. eu inca sunt student, dar … cred ca am motive sa te contrazic in cele spuse de tine si am sa incep cu inceputul. 🙂
1. Site-ul despre care vorbesti a fost creat de catre un student care nu are nici o legatura cu ecologia ca obiect de studiu. cu toate astea a reusit sa creeze cel mai complet site de INFORMARE (sa ne intelegem bine) ecologica, cu scopul de a-i convinge si pe cei care habar nu au (ecologia este totusi un obiect de studiu destul nou) ce inseamna ecologia si protectia mediului, sa aduca o imbunatatire modului/mediului lor de viata, dar si pentru a trage un semnal de alarma cu privire la soarta mediului inconjurator. In concluzie : INFORMARE SI EDUCARE.
2. Definitia pe care ai dat-o ecologiei e buna , insa daca stam sa ne gandim PROTECTIA MEDIULUI inseamna protectia ecosistemelor, habitatelor, populatiilor, etc. Din cate stiu „cainii vagabonzi” fac parte din regnul ANIMALIA, deci sunt parte a unui ecosistem fie el natural sau antropizat. Concluzia 2: trebuie protejati pentru ca fac parte din lantul trofic.
3. Ai vorbit despre clima, mediu, poluare… cele 3 sectiuni din ECOpedia. Ar trebui sa stii ca sunt obiecte de studiu in facultatile in care se studiaza ecologia. Cand creezi un site de informare este necesar, daca te respecti ca admin de site, sa pui la punct cateva sectiuni de educare. Nu tot romanul stie ce inseamna mediu inconjurator sau poluare electromagnetica. Trebuie sa gaseasca o explicatie a termenilor.
4. Cat despre legatura dintre ecologie si transportul/colectarea deseurilor, nu comentez. Nu stiu ce studii ai dar generatiile mai noi de ecologi au ca materie de studiu ” managementul deseurilor ” …si nu e tocmai o problema peste care poti trece usor. Sa fim seriosi.

Am sa ma opresc aici (vorba ta) pentru ca mai multe nu cred ca are rost sa mai spun. sunt convins ca ai o vasta experienta in domeniu, dar sper ca nu faci parte din categoria „functionar la G.N.M. cu jeepan si buzunare incapatoare „. sunt optimist de felul meu, de aceea iti urez succes in continuare si continua sa duci o viata „verde„, vei avea numai de castigat.

Cu respect, al tau coleg de breasla …

 (textul prezinta unele modificari de compozitie)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s