„Ora Pamantului”. Concluzii.

…in lumea intreaga s-a dat „stingerea” in semn de protest fata de incalzirea globala. din australia pana in statele unite, tarile civilizate au stins becurile pentru o ora intr-o campanie de solidaritate globala ce a purtat numele „earth hour”. milioane de oameni din intreaga lume au tras un semnal de alarma fata de cel mai mare pericol cu care se confrunta pamantul. pânã si motorul de cãutare google s-a alãturat demersului, iar la ora 20.00, pagina de internet a fost coloratã în negru. dar sa ne intoarcem pe meleagurile noastre, in Romania ignorantei, a prostie si  a snobismului, in Romania europeana in care o campanie care urmarea un gest simbolic din partea noastra a starnit comentarii pro si contra, discutii legate de regimul comunist, in care „ceausescu ne lua lumina in fiecare seara” si foarte multe pareri legate de efectul pe care il va avea aceasta campanie.

nu am inteles de ce se complica lucrurile atat de mult in tara asta. „ora pamantului” este un SEMNAL DE ALARMA, tras de WWF , cu privire la INCALZIREA GLOBALA. global inseamna pe intreg pamantul, pamant pe care (pana cand va veti cumpara casa pe marte) locuiti si voi. da! voi! romanii! a stinge lumina, pentru DOAR O ORA, reprezinta un gest de solidaritate cu lumea civilizata (aia din care vreti sa faceti parte), un gest de obligatie morala. nu va obliga nimeni sa stingeti becul ..dar o puteti face din initiativa proprie. simplu!

oricum … „ora pamantului” a trecut, televiziunile care s-au batut in reportaje care mai de care mai interesante despre desfasurarea campaniei in capitala si provincie, au revenit la stirile cu talharii, crime, babe violate si politicieni corupti, noi …cei care am acceptat cu lumina in suflete o ora de intuneric, ne-am simtit mai „verzi” iar bloggerii din toate colturile tarii s-au felicitat intre ei si au baut un pahar pentru a sarbatorii o campanie reusita. hai noroc si la mai mare! am facut o treaba buna.

din pacate …in acelasi timp, undeva, in Romania, locuitorii catorva sute de sate uitate de timp,  inca asteapta sa aprinda primul bec din viata lor.

Intrebarea UEBCampus: Astazi tragem concluzii. A meritat efortul? A avut efect campania WWF in Romania? Este echivalentul a UN MILION de becuri stinse un inceput in intelegerea problemei cu care ne confruntam?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s