Primul depozit ecologic din judetul Tulcea

Societatea Ecorec din Bucuresti a deschis, marti, primul depozit ecologic pentru deseuri din municipiul Tulcea, aceasta fiind in prezent singura investitie de gen din judet in conformitate cu normele Uniunii Europene.

De asemenea, a fost inauguratasi statia de colectare selectivasi de reciclare a deseurilor, valoarea totala a investitiei, derulata in parteneriat cu societatea Ecosogem fiind de 1,2 milioane de euro. Selectarea materialelor se face cu ajutorul unei instalatii de prelucrare a deseurilor, activitatea fiind asigurata de 20 de angajati.

Inaugurarea constituie prima faza de implementare a unui proiect care vizeaza realizarea unui depozit cu o capacitate totala de 2,8 milioane metri cubi de deseuri, marti fiind date in folosinta primele doua celule, cu o capacitate de 320.000 de metri cubi.

Depozitul se intinde pe o suprafata de 22 de hectare si va avea patru celule pentru depozitarea deseurilor provenite de la persoanele fizice si juridice din oras, alte patru celule urmand sa fie destinate exclusiv deseurilor periculoase stabile.

Potrivit informatiilor furnizate de Comisariatul Tulcea al Garzii Nationale de Mediu, doar 2,3% din populatia din mediul rural beneficiaza de servicii de salubrizare, acest procent urmand sa ajunga la 80% anul viitor, conform cerintelor normelor Uniunii Europene.

sursa: GreenReport

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s