Curatarea Dunarii in localitatea Mahmudia a luat startul.

Malurile Dunarii din apropierea localitatii tulcene Mahmudia vor fi curatate de deseuri timp de trei luni in cadrul proiectului „Cine strange, parte-si face”, organizat de asociatia MaiMultVerde. Initiativa a demarat la sfarsitul saptamanii trecute cu o campanie de promovare a actiunilor de strangere selectiva a deseurilor, aproape 50 de copii din localitate, imbracati in costume traditionale si ’inarmati’ cu tobe, informand satenii despre cum trebuie sa sorteze deseurile.

„Mahmudia este o localitate curata si un model din punctul nostru de vedere. Ne-am atasat de comunitatea locala si vrem ca proiectul pe care il realizam anul acesta aici sa il implementam si in alte localitati”, a declarat managerul de comunicare din cadrul asociatiei MaiMultVerde, Miruna Cugler.

 

Proiectul „Cine strange, parte-si face!” se va desfasura in perioada iulie-septembrie 2008 si va consta in ecologizarea malurilor Dunarii din apropierea localitatii Mahmudia, actiunile urmand sa fie realizate de echipe de voluntari formate din angajati ai companiei Ursus Breweries si elevi ai Grupului Scolar Mahmudia si din alte unitati de invatamant din judet.

Deseurile colectate vor fi sortate pe patru categorii, metal, plastic, hartie si aluminiu, si vor fi balotate cu ajutorul unei prese donata anul trecut de compania Ursus Breweries, ele urmand sa fie apoi vandute unei firme de profil in vederea reciclarii.

Banii obtinuti astfel vor fi donati Grupului Scolar Mahmudia pentru achizitionarea unor calculatoare destinate elevilor.

„Cine strange, parte-si face!” este un proiect ecologic sustinut de compania Ursus Breweries si implementat de asociatia MaiMultVerde, cu sprijinul Primariei Mahmudia, al Grupului Scolar Mahmudia si al asociatiei Fiii Deltei.

sursa: GreenReport

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s