Primarii romani nu vor banii UE

Autoritatile locale nu par foarte interesate de accesarea fondurilor europene in cadrul POS Mediu. Doar zece primari au raspuns marti invitatiei ministrului Attila Korodi de a discuta despre posibilitatile de accesare a fondurilor structurale, arata un comunicat din partea ministerului mediului.

Desi ministerul a invitat autoritatile locale sa ia parte la un „atelier de lucru” in vederea pregatirii acestora pentru continuarea procesului de absorbtie a fondurilor si dezvoltarea proiectelor necesare comunitatilor, doar aproximativ zece primari au participat, cativa au trimis reprezentanti, iar restul au lipsit.

„Poate ca ma asteptam la mai mult entuziasm din partea noilor alesi, a caror prioritate la inceput de mandat ar fi trebuit sa fie, in opinia mea, intocmirea tuturor demersurilor pentru atragerea unor sume importante in comunitatile pe care le gestioneaza, atat investitional cat si administrativ. Nu cunosc la ora actuala un loc pe harta Romaniei in care toate investitiile sa fi fost deja facute. Tocmai de aceea ma asteptam poate la o sala neincapatoare, populata de alesi responsabili si hotarati in a se interesa de orice ban care poate sa le rezolve problemele cu care se confrunta la nivel local”, a aratat in discursul sau ministrul mediului si dezvoltarii durabile Attila Korodi.

Ministrul a precizat ca, in prezent, Romania are aprobate de catre Uniunea Europeana deja 6 proiecte pentru servicii de apa si canalizare de care vor beneficia aproximativ 1 milion de cetateni.

„Ca urmare a aprobarii acestor proiecte, putem spune ca Romania reprezinta primul stat membru al Uniunii Europene pentru care au fost aprobate proiecte majore in perioada de programare 2007 – 2013”, a subliniat Korodi.

Prin Programul Operational Sectorial Mediu Romania are la dispozitie 4,5 miliarde euro, meniti sa reduca decalajul existent intre Uniunea Europeana si tara noastra cu privire la infrastructura de mediu.

sursa: GreenReport

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s