Camparea in Delta Dunarii ar putea fi interzisa

  ARBDD incearca sa opreasca Invazia gunoaielor.

  sursa: Obiectiv, Jurnalul de Tulcea

 

obiectiv tulcea    Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării ar putea decide interzicerea campărilor în zonele neamenajate din Deltă în cazul în care turiştii vor refuza să respecte această zonă. Guvernatorul R.B.D.D., Paul Cononov, a declarat că va lua o astfel de măsură în cazul în care cei care îşi petrec sejururile aici nu vor strânge gunoaiele şi dacă nu se vor purta civilizat. Cele mai afectate zone sunt Canal 36 dar şi cele din vecinătatea braţului Sfântu Gheorghe unde accesul rutier este posibil.
       „Aşa-numitul turism cu cortul afectează destul de mult Delta Dunării, şi aici mă refer la zona cananlului 36, la zonele din apropierea braţului Sfântu Gheorghe, unde se poate ajunge cu maşina. Noi aplicăm sancţiuni turiştilor care aruncă la întâmplare gunoaiele şi care lasă o mizerie de nedescris. Aş înţelege această formă de turism dacă ar fi oameni civilizaţi şi ar lăsa locul aşa cum l-au găsit, dar din păcate nu este aşa. Mulţi turişti trăiesc cu impresia că trebuie ca cineva să vină din urmă să stângă mizeria.
    Vreau să le atrag atenţia tuturor să manifeste o grijă mult mai mare faţă de locul în care vor să-şi petreacă un număr de zile în această perioadă de vacanţă, pentru că mă văd nevoit de a lua decizia de a interzice camparea în Delta Dunării, în afara locurilor amenajate. Vom lua o astfel de măsură dacă lucrurile se vor desfăşura în acelaşi mod ca şi până acum
„, a declarat guvernatorul Rezervaţiei Biosferei.
„Operatorii de turism acostează în locuri nepermise”
    În aceeaşi măsură, Paul Cononov este nemulţumit şi de operatorii de turism care acostează la întâmplare şi care nu respectă panotajele de circulaţie amplasate pe canalele din Delta Dunării.  
    „Am solicitat operatorilor în turism încă din a doua jumătate a anului trecut să se implice alături de noi pentru desemnarea unor locuri de acostare şi de campare, şi până în acest moment nu ne-a răspuns niciunul. În afară de solicitările noastre verbale, au fost şi adrese trimise în acest sens. În schimb, au devenit foarte interesaţi de această problemă când au început să primească amenzi pentru acostări nepermise. Sunt nemulţumit de felul în care operatorii, sau unii din ei, înţeleg să colaboreze cu noi”, a spus reprezentantul A.R.B.D.D.
obiectiv tulcea    Acesta a mai amintit că la ora actuală se lucrează la schimbarea panourilor de navigaţie din perimetrul Rezervaţiei, dar că şi această acţiune este destul de anevoiasă având în vedere că cele mai multe sunt foarte vechi.
    „În Delta Dunării sunt în curs de montare semnele pentru navigaţie şi se pot vedea deja pe teren. Este însă o operaţiune dificilă pentru că nu s-a mai făcut acest lucru de foarte mulţi ani, şi este foarte greu acum, peste noapte, să schimbăm tot panotajul. După ce vom finaliza, în scurtă vreme, amplasarea tuturor panourilor pentru circulaţie, vom urmări în ce măsură se respectă afişajul panourilor”.
    În ceea ce priveşte respectarea vitezei legale de circulaţie pe canalele din Delta Dunării, guvernatorul R.B.D.D. este optimist şi spune că, în câţiva ani, operatorii de turism sau cei care cei care circulă în această zonă vor ajunge să respecte regulamentul de circulaţie.
    „Poate pentru început va trece o perioadă până când lumea se va obişnui cu aceste semne de circulaţie, sau poate va mai trece o perioadă până când cei care vin în Delta Dunării se vor acomoda cu radarul în Delta Dunării. Însă acest lucru se va întâmpla. În caz contrar, vom înăspri sancţiunile„, a declarat guvernatorul Paul Cononov.

Comenteaza, mai jos acest articol.

Reclame

2 răspunsuri

  1. Este pentru a nu stiu a cata oara cand cineva politic asezat pe o functie si nu profesionist isi umfla muschii si ameninta. Draga demnitarule platit din banii mei nu ameninta ci propune masuri practice , ca nu mai esti activist ci guvernator , si daca tot ai constatat ca si mine ca nu suntem civilizati (NOI ROMANII- DECI SI TU ) instituie o taxa de intrare in DELTA prin care sa creezi locuri de munca populatiei bastinase care sa curete dupa vizitator exact ca la hotel, motel,aeroport, sediul adm. nat. Biosfera etc. Adica vine cu barca proprie ‘ curata in saci resturile si in functie de cat gunoi in saci depuneintr-un sa fie remunerat.Asta inseamna dragalasule vana de conducator nu amenintari din birou tare sau din JEEP – ca esti Guvernator nu?

  2. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s