Proiect de promovare a imaginii Deltei Dunarii in PE.

 

O expozitie cu imagini din Delta Dunarii va avea loc in acest an la sediul Parlamentului European, evenimentul facand parte dintr-un proiect mai amplu care urmareste promovarea acestui spatiu, dar si starnirea unei preocupari atunci cand proiecte care ar putea dauna Deltei pot fi implementate, a declarat europarlamentarul Victor Bostinaru (PSD).

El a adaugat ca data evenimentului urmeaza sa fie stabilita de serviciile de expozitie ale PE, proiectul fiind sustinut de grupul socialist si cel liberal din legislativul european.

Intentia organizatorilor este de a lansa si o masa rotunda, la dezbateri urmand sa ia parte experti, ONG-uri si mass media din Romania.

Victor Bostinaru, unul dintre initiatorii proiectului, alaturi de europarlamentarul liberal Ramona Manescu, a precizat ca se doreste prezentarea unicitatii Deltei, dar si a provocarilor de viitor cu care se confrunta aceasta, nominalizand in acest sens Canalul Bastroe.

“Scopul este si acela de a starni un nivel de preocupare atunci cand proiecte care ar putea dauna grav Deltei Dunarii pot fi implementate. Ma refer fara ezitari la Bastroe. Ministerul nostru de Externe ramane foarte discret, ca in multe alte capitole. Vrem ca Delta sa fie prezentata PE, institutiilor europene si sa beneficieze de suportul european in viitor. Nicio tara nu face altfel”, a precizat Bostinaru.

El a adaugat ca proiectul are si rolul de promovare a unui adevarat brand pentru Romania, deoarece Delta poate deveni parte a imaginii de tara. Bostinaru a spus ca Delta este putin cunoscuta in Parlamentul European, iar expozitia si dezbaterile ar putea avea rolul de a-i atribui un loc mai important in cadrul preocuparilor europene, in sensul atragerii unor proiecte de finantare pentru prezervarea unicitatii sale.

Bostinaru a declarat ca membrii comisiei de mediu din PE si-au anuntat intentia de realiza o vizita de documentare in Delta, probabil la inceputul anului 2009.

“Delta este un lucru esential pe care trebuie sa il aratam Europei si sa luam Europa ca partener in prezervarea unicitatii acestui spatiu, inscriindu-l in marile obiective de interes european”, a spus europarlamentarul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s