Se taie mai putin ca anul trecut

Tăierile ilegale de păduri s-au redus în anul 2008
 
O pădure are nevoie de câteva zeci de ani pentru a ajunge la maturitate

În urma ilegalităţilor comise, în 2007 codrii din România au pierdut 175.000 de metri cubi de material lemnos.Chiar dacă veştile sunt bune, mai este mult de făcut pentru salvarea codrilor României. România se situează pe locul 17 în Europa, în condiţiile în care ponderea suprafeţei fondului forestier naţional este de 26,8%.

Scutul Pădurii

Pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră din afara acestuia, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi Direcţia Poliţiei de Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliţiei Române au elaborat „Programul Comun de Activităţi – Scutul Pădurii”.

Defrişările ilegale la nivel naţional au scăzut în primul semestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007.

Încă un program, la 1 octombrie

„În primul semestru din 2008, volumul tăierilor ilegale a fost de 40.000 de metri cubi, în valoare totală de şapte milioane de lei. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, s-au tăiat ilegal 85.000 de m.c., în valoare totală de 14,8 milioane de lei”, a declarat secretarul de stat din MADR, István Töke. El a explicat că, de la 1 octombrie 2008, se va implementa un program ce va urmări „circulaţia materialului lemnos din pădure până la gater”.

Cu toate acestea, acţiunile întreprinse de autorităţi nu sunt suficiente, dacă ne gândim că în anul 2007, volumul tăierilor ilegale de arbori a fost de 175.000 de metri cubi, în valoare de 30 milioane de lei. „Tăierile ilegale au scăzut, dar nu vom fi liniştiţi atât timp cât continuă masacrul pădurilor”, a mai spus István Töke.

„Nu vom fi liniştiţi atât timp cât continuă masacrul pădurilor”
István Töke,

secretar de stat la Direcţia Păduri
din Ministerul Aagriculturii si Dezvoltarii Rurale

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s