Luni, 6 octombrie, Ziua Mondiala a Habitatului

Anul acesta se sarbatoresc 23 de ani de la semnarea rezolutiei prin care a fost desemnata Ziua Mondiala a Habitatului.

Ziua Mondiala a Habitatului a fost desemnata in 1985, la recomandarea Comisiei pentru Aşezări Umane. Atunci Adunarea Generală a Natiunilor Unite desemnat prima zi de luni din luna octombrie ca Zi mondială a habitatului (rezoluţia 40/202 A). Prin sărbătorirea pentru prima dată a acestei Zile, în 1986 s-a marcat a zecea aniversare a primei Conferinţe internaţionale Habitat, Conferinţa Naţiunilor Unite pentru aşezări umane (Vancouver, Canada, 1976).

Ziua Mondiala a Habitatului reflecta necesitatea armonizariii asezarilor umane cu mediul natural, deoarce deoarece Pamântul nu este doar habitatul oamenilor, ci si al tuturor celorlalte vietati. Aceasta zi reaminteste si de cei fara casa, de cei ce au adaposturi inadecvate, inclusiv de cei ce locuiesc în conditii incompatibile conditiei umane, oferind posibilitaea îmbunatatirii asezarilor umane.

De-a lungul mapamondului, atat organizatii civice cat si ONG-uri elaboreaza planuri pentru a marca evenimentul de anul acesta a carui tema, „Harmonious Cities” (Orase Armonioase) va fi celebrata pe 6 octombrie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s