Urári de sárbátori…

…si uite asa a mai trecut un an din viata noastra. Am avut parte de bucurii, de tristeti, de alegeri parlamentare, de scandaluri, de greve, de criza financiara, de jocuri olimpice, de sesiuni de examene nasoale, de produse ecologice si targuri traditionale si expozitii de toate felurile, de incalzire globala si incalzire revolutionara in casele noastre (si ma refer aici la proiectele de incalzire pentru locuinte), de bloguri, grupuri si site-uri ecologice care se bat care mai de care sa arate lumii ca „si noua ne pasa”.

In acelasi timp, tot in acest an, am avut parte de traditionalele taieri abuzive de copaci, gunoaie la tot pasul, constructii pe spatii verzi, braconaj, noxe, taxe si abuzuri.

In 2008 in timp ce studentii din Romania erau prea ocupati sa-si etaleze  telefoanele si mertzanele bubuind manele in boxe prin campusurile universitare, studentii din universitatile din europa au cerut  interzicerea comercializarii apei imbuteliate in cafenelele, barurile si magazinele din campusurile studentesti, sacrificand profituri anuale de peste 58.000 de dolari (The Guardian). Tot in 2008, in timp ce studentii din Malaezia luptau cu incalzirea globala cerand interzicerea folosirii recipientelor pentru mancare din polieste in toate campusurile universitare, colegii mei din U.E.B. abia reuseau sa stranga cativa voluntari pentru activitati de reimpadurire iar studentii din Regie (no offense guys!) erau sfàtuiti sa invete definitia colectarii selective. Nu prea au reusit. Dar, hey… este timp destul.

Totusi, sa nu fim rài. Am avut parte si de lucruri bune in acest an. Avem o noua taxà de poluare (primà inmatriculare, mediu… sau cum s-o mai fi numit) care de la 15 decembrie s-a triplat. Lucru benefic, spun unii, pentru ca asta inseamna mai multi bani la bugetul Ministerului Mediului, deci mai multi bani pentru proiecte de mediu. (lol!) Am vazut in acest an o mai intensà implicare a personajelor din viata mondenà in protejarea mediului. Un lucru de apreciat. Le pasà, nu? Despre avalansha de produse ecologice nici nu are rost sà mai pomenim. Cu toti (cred) am gustat produse 100% naturale anul acesta.

Dar urmeaza un an nou, de la care asteptam mai multe lucruri bune.

Pe unii ii asteaptá examenul de licentá, motiv pentru care le urez de-acum traditionalul baftà!

Acum, tinànd cont de faptul ca nu ne vom mai vedea pana dupa anul nou , vreau sa profit de ocazie si sa va urez un cràciun verde si un 2009 plin de bucurii si impliniri. Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

Va recomand sá cititi articolul „Sárbátori ECO-fericite” in care ve-ti gási cateva sfaturi necesare petrecerii sarbatorilor, „avand, in acelasi timp, o atitudine prietenoasa fata de mediu si folosind in mod rational resursele naturale„.

(p.s., pentru cei care stiu cà voi mai imbatránii cu un an, ìn curànd, nu vá asteptati sa dau de báut. 🙂  E crizá financiará, la naiba! )

Puteti lása urárile voastre pentru cei dragi, in spatiul de mai jos.


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s