Pe 28 martie, spune „STOP Incalzirii Globale”. STINGE LUMINA!

Pe 28 martie, ora 20, va avea loc evenimentul intitulat „Ora Pamantului”, o initiativa globala prin care orasele si comunitatile lumii vor inchide luminile pentru a simboliza implicarea lor in gasirea solutiilor de combatere a schimbarilor climatice, arata un comunicat World Wildlife Fund for Nature (WWF).

earth hour

La data respectiva, intre orele 20 si 21, se vor stinge luminile si se vor inchide aparatele electrice in nu mai putin de 24 de metropole din intreaga lume, pentru a trage un semnal de alarma cu privire la cresterea nivelului de dioxid de carbon din atmosfera.
„In timpul Orei Pamantului, guvernele, companiile, liderii comunitatilor si oamenii simpli vor stinge luminile, aratandu-si astfel sprijinul pentru actiuni care pot face diferenta in cea mai mare provocare a lumii de astazi. In timp ce asteptam de la liderii politici sa ia decizii curajoase pentru a salva Pamantul, Ora Pamantului ne aminteste ca fiecare dintre noi poate fi parte a solutiei pentru combaterea schimbarilor climatice”, a declarat James Leape, directorul general al WWF.
Orasele care si-au anuntat deja participarea la Ora Pamantului sunt Atlanta, San Francisco, Phoenix, Vancouver, Montreal, Dublin, Sydney, Perth, Melbourne, Canberra, Brisbane, Adelaide, Copenhaga, Aarhus, Aalborg, Odense, Manila, Suva, Chicago, Tel Aviv, Toronto si Christchurch.

ora-pamantului-250i.jpeg

Ora Pamantului va transmite un semnal puternic ca oamenii din intreaga lume sunt ingrijorati si totodata pregatiti de a lua atitudine impotriva poluarii si a schimbarilor climatice si asteapta ca liderii lor sa ia actiuni inainte de a fi prea tarziu.

Ce putem face noi?

Atunci cand peste 30 de milioane de oameni din toata lumea spun laolalta “Sunt o persoana responsabila”, mesajul este mai puternic si ajunge mai departe, schimba din temelii moduri de a gandi si comportamente. Suntem afectati cu totii, deci trebuie sa actionam cu totii. Alatura-te noua! Sa luam pozitie fata de efectele devastatoare ale incalzirii globale! Pune Romania pe harta responsabilitatii! Pamantul sufera, lasa-l sa respire!

Ce poti face:

  • Ia-ti angajamentul ca pe 28.03.2009 sa stingi luminile pentru o ora in intervalul 20.00-21.00! Daca nu poti renunta complet, opreste macar luminile care nu-ti afecteaza activitatea! Nu uita ca astfel te alaturi locuitorilor din 24 de orase mari ale planetei! Fiecare contributie este deosebit de importanta.
  • Scoate din priza toate echipamentele electronice pe care nu le folosesti si care se afla in stand-by! Poate fi vorba despre monitoare, imprimante, televizoare, incarcatoare de telefon, cuptoare cu microunde, prajitoare de paine, filtre de cafea, aparate de radio, alte asemenea echipamente. Echipamentele aflate in stand-by consuma cel putin 10% din energie/locuinta.
  • Calculeaza-ti amprenta de CO² si urmareste in mod sistematic sa o micsorezi in fiecare saptamana/luna! Renunta la excesele de consum de energie si economiseste cat mai mult! Astfel iti vei aduce aportul la efortul global de oprire a tendintei de incalzire globala si vei economisi si bani luna de luna la facturile de energie electrica.
  • Anunta-i pe toti cunoscutii tai si antreneaza-i in acest demers important! Implica-te pentru realizarea an de an a unor evenimente Ora Pamantului in compania ta si/sau in comunitatea din care faci parte! Inscrie compania/organizatia/institutia din care faci parte la rubrica “Sustinatori” de pe site!
  • In general, opteaza pentru energie din surse regenerabile si pentru echipamente cu consum redus de energie! Foloseste pe cat posibil combustibili biodiesel, pompe de caldura, panouri cu celule fotovoltaice etc. Foloseste becuri cu consum redus in detrimentul celor traditionale, masina de spalat cu consum redus de apa si energie, bateriile reincarcabile. Ajuta la reciclarea ambalajelor si prefera produsele reciclabile!

Pe 28 martie, la ora 20:00 (ora Romaniei) spune ” STOP Incalzirii Globale” si impreuna cu noi … STINGE LUMINA!

Intra pe www.orapamantului.ro si alatura-te sustinatorilor campaniei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s