Numar record de vizitatori la acvariul din Tulcea.

Centrul muzeal eco-turistic ‘Delta Dunarii’ a fost vizitat doar intr-o singura zi de peste 4.000 de persoane.

Sefa centrului, Cristina Dinu, a declarat ca, duminica, s-au inregistrat incasari de aproape 40.000 de lei, insa a mentionat ca numarul vizitatorilor a fost mai mare, ca urmare a faptului ca printre curiosi s-au aflat si copii. ‘Este un record pentru noi, mai ales ca lunile acestea – ianuarie, februarie, martie – nu lucram decat cu copii, pe proiecte educative derulate de Institutul de Cercetari Eco-Muzeale (ICEM) in colaborare cu institutiile de invatamant’, a afirmat Cristina Dinu. Potrivit sursei, unii vizitatori nu mai doreau sa plece din centru, motiv pentru care a fost nevoie de masuri organizatorice.

‘Foarte multi vizitatori s-au oprit in special la acvarii, iar cei care ar fi trebuit sa astepte in sala de vizionare s-au furisat si au mers la acvarii, astfel ca acolo a fost foarte multa lume. Nu puteam sa dam pe nimeni afara, asa ca pentru scurt timp intrarea vizitatorilor a fost oprita’, a mentionat Cristina Dinu. In ultimii doi ani cel mai vizitat obiectiv muzeal al ICEM a fost Farul Vechi din orasul Sulina, numarul anual de turisti fiind de circa 5.000. Centrul muzeal eco-turistic ‘Delta Dunarii’ si-a deschis, pe 25 februarie, portile vizitatorilor, obiectivul din orasul Tulcea fiind singurul muzeu-acvariu din Romania construit dupa 1990.

Lucrarile de realizare a centrului, finantate de Consiliul Judetean cu sprijinul Uniunii Europene, au durat 13 ani, obiectivul cuprinzand 27 de bazine si diorame in care sunt reconstituite ecosistemele din nordul Dobrogei si care ilustreaza fauna piscicola din Delta Dunarii si Marea Neagra. Centrul muzeal eco-turistic ‘Delta Dunarii’ dispune atat de o sala de conferinte, sali de proiectie, cat si de o sala de joaca pentru copii.

sursa: AgerPress

Anunțuri

Un răspuns

  1. Pentru fotografii facute azi, click aici: http://www.tulceafoto.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s