Costul studentiei in strainatate: 900 de Euro.

Romanii care vor sa studieze in strainatate trebuie sa plateasca bani grei. Ei sunt nevoiti sa achite lunar chiria si mancare, cheltuieri ce pot ajunge si la 900 de euro, in functie de destinatia aleasa.

In tari precum Franta sau Belgia, un student roman trebuie sa dispuna lunar de 400-500 de euro pentru a-si achita costurile din luna respectiva. La polul opus se afla tari precum Marea Britanie sau statele nordice. Aici, studentii romani, pentru a studia in conditii decente, au nevoie, lunar, de peste 800 de euro.

Si studiile in strainatate ii lasa pe studentii romani fara bani. Astfel, un MBA ce dureaza 18 luni la o universitate franceza costa aproximativ 20.000 de euro. Cu toate acestea, studentii vor sa studieze in Damenarca sau Marea Britanie, chiar daca aici costurile vietii studentesti sunt duble fata de Bucuresti. Motivul? In timp ce in Danemarca invatamantul este gratuit pentru cetatenii din statele Uniunii Europene, in Marea Britanie majoritatea universitatilor ofera burse care pot acoperi jumatate din costul scolarizarii.

Conform statisticilor din perioada 2004-2007 , aproximativ 85.000 de romani au ales sa studieze in strainatate. Printre tarile preferate de studentii romani se numara Germania, Franta, Statele Unite ale Americii, Ungaria sau Italia.

Studentie.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s