Universităţile Spiru Haret şi Petre Andrei au rămas fără acreditare

Universitatea „Spiru Haret” se predă: programele ilegale vor fi evaluate iar absolvenţii care au urmat programe neautorizate vor da licenţă în alte universităţi, anunta ziarul Gândul.

Zeci de mii de absolventi ai universitatilor particulare „Spiru Haret” si „Petre Andrei” din acest an nu isi vor primi diplomele. Ministerul Educatiei a eliminat „Spiru Haret” din lista institutiilor de invatamant acreditate la cererea acesteia, noteaza Gândul. In cazul Universitatii „Petre Andrei”, este vorba de nerespectarea mai multor prevederi legale privind fuziunea cu o alta institutie si existenta a doua rectorate si doua senate.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca USH va primi diplome doar dupa ce se va supune evaluarii MEC. In prezent, „Spiru Haret” inregistreaza anual un numar de absolventi egal cu cel din toate universitatile romanesti la un loc, pe cifrele bugetate. „USH are universitati in toate catunele. Stiti cat este finantarea pentru fiecare student? 350 de euro pe an”, a declarat pentru HotNews.ro Robert Lorentz, consilierul pe probleme de comunicare al ministrului Educatiei. „Este de laudat ca cineva s-a incumetat sa infrunte o astfel de masinarie”, a adaugat consilierul.

Robert Lorentz a precizat ca un numar de aproape 60.000 de absolventi nu isi vor primi diplomele. In plus, MEC ia in calcul desfiintarea institutiilor. Anul acesta, USH a solicitat un numar de circa 56.000 de diplome de absolvire cu antetul MEC.

Anul trecut, Senatul Universitatii Spiru Haret a decis sa reduca durata anilor de studiu in cazul Facultatii de Drept, de la 4 la 3, desi planul cadru al MEC nu permite acest lucru. Pentru a-si mentine decizia, USH a dat in judecata si a castigat un proces impotriva ministerului. Cotidianul Gandul noteaza ca USH ar fi solicitat in instanta si sa nu mai fie inclusa in Hotararea de Guvern emisa anual privind lista domeniilor de studii de licenta si lista universitatilor acreditate.

In ceea ce priveste Universitatea „Petre Andrei”, aceasta a fuzionat cu Universitatea „Apolonia” in urma unei hotarari judecatoresti, ceea ce contravine prevederilor Legii Invatamantului. In prezent, UPA numara doua senate si doua rectorate. Potrivit Hotararii de Guvern nr. 749 / 24.06.2009, publicata in Monitorul Oficial 465 / 6.07.2009, Ministerul Educatiei noteaza urmatoarele:

1. Curtea de Apel din Bucuresti, Sectia a 8-a Contencios Administrativ si Fiscal, prin Sentinta civila nr.3326 pronuntata in sedinta publica din data de 2 decembrie 2008, a eliminat Universitatea „Spiru Haret” din Bucuresti, la cererea acesteia, din Hotararea Guvernului nr.676/2007 privind domeniile de studii universitare de licenta, structurile institutiilor de invatamant superior si specializarile organizate de acestea, cu completarile ulterioare, si din Hotararea Guvernului nr.635/2008 privind structurile de invatamant superior si specializarile / programele de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea, republicata.

2. Universitatea „Petre Andrei” din Iasi trebuie sa se conformeze prevederilor Legii nr.408/2002 privind infiintarea Universitatii „Petre Andrei” din Iasi. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va initia un proiect de hotarare de Guvern de completare a acestei hotarari, iar in caz de neindeplinire a acestor prevederi va demara procedura de intrare in lichidare.

3. Universitatea „Apolonia” din Iasi trebuie sa se conformeze prevederilor Legii nr.481/2002 privind infiintarea Universitatii „Apolonia” din Iasi, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii urmand a initia un proiect de hotarare a Guvernului de completare a prezentei hotarari; in caz contrar, urmeaza sa intre in lichidare.

later edit:

39 de facultăţi particulare din cadrul universităţilor Spiru Haret, Petre Andrei şi Appolonia din Iaşi şi Bucureşti nu vor mai face înscrieri din toamnă. Ministerul Educaţiei nu le-a mai inclus pe lista instituţiilor de învăţământ superior care vor putea organiza admitere în următorul an universitar. Este vorba despre 59 de specializări care cuprind aproximativ 5.000 de locuri.

Vezi lista cu centrele de învăţământ la distanţă ilegale

Vezi lista cu specializările acreditate

Reclame

43 răspunsuri

 1. Pai dupa ce toti functionarii publici si-au terminat studiile si masteratele acolo, acum pot sa o inchida (USH). Daca s-ar face o verificare ati vedea ca majoritatea sefilor de institutii si de servicii si-au terminat studiile acolo, ba au dat si masterate, desi ei „bubuie”. Toti sunt acum cu diplome de juristi sau economisti facuti pe baza de teste grila si, si astea copiate. Sistemul examenului pe calculator mergea „struna”. Vai de el invatamant si vai de ea Tara Romaneasca. Unde esti tu Tepes, Doamne?

 2. La astia de anul asta nu le mai dau diplome fiindca s-au terminat posturile publice pentru ” intelectuali”. Bine ca macar le-au luat banii. Asa le trebuie. si saraci ( cu duhul) si cu pretentii. Doamne ajuta!

 3. Da cum sunt gagicile la universitatile astea ca aiai tot ce conteaza pentru uni studenti.

 4. Nu-mi vine sa cred ca se intampla asa ceva . Suntem in Romania si asta ne ocupa tot timplul spune un intelept. Oameni buni nu trebuie sa perimitem una ca asta;viitorul nostru sta in mainile lor,iar noi privim un joc politic si nu luam atitudine?

 5. macar sa fie lasati sa termine ce au inceput

 6. oare dna andronescu nu este in conflict de interese, atita timp cit este si ministru al educatiei si rector de universirtate …si judeca alte institutii de invatamint, fie ele de stat sau particulare…

 7. spiru haret a dat in judecată ministerul. ministerul i-a raspuns cu „ba pe-a mătii” şi le-a retras acreditarea. 🙂

 8. si cu faptul ca ministerul a pierdut in instanta cum ramine
  ca la romania ..adica fiecare face ce vrea …legea nu mai conteaza..

 9. Pai am inteles ca la voi, la „Spiru Haret”, se putea face si educatie fizica online….

 10. Nea- facut-o prostilor!!!!!!Mereu am zis ca e ceva necurat atat la Spiru cat si la Minister, asa este!Toti si-au luat diplomele, auterminat anul trecut dupa care dupa ce si-au aranjat rudele, nepotii etc, au trecut acum la diversiuni concrete, la represalii.Cu alte cuvinte anul asta e compromis pentru absolventii mai ales de Drept, etc, care au terminat iar pt. inscrieri, kaka, s-a terminat!Daca nu da sacosa cu daruri la Minister la tanti Andronescu, care am impresia ca isi bate joc de tot ce inseamna demnitate, omenie, moralitate, nu se va misca nimik pozitiv pemtru noi absolventii sa ne luam diplomele in regula.Ne-au luat si banii astia de la Spiru, ne-au tepuit.Vedeti, asta e tara de mare rahat pe care ne-au lasat-o mostenire alti nenorociti.60.000 de absolventi prosti, ma dezgusta tot!

 11. nu cred ca se va termina aici … am asa … o banuiala… 🙂

 12. Sa nu ne ascundem dupa degete. (Mentionez ca eu m-am scolit la Universitatea din Bucuresti si ca am colegi de facultate competenti care predau la USH)
  ORICE UNIVERSITATE produce CATIVA, pe langa multi prosti sau neinteresati sau nedaruiti. Testati absolventii, dar lasati scoala in pace. E o scoala. Nu e talcioc de diplome.

 13. au vrut sa faca cat mai multi bani de pe urma studentilor, si ce au rezolvat? s-au ales cu o mare …. Romania este tara tuturor posibilitatilor, cum zic eu de fiecare data. :yes:

 14. oare dna andronescu nu este in conflict de interese, atita timp cit este si ministru al educatiei si rector de universitate …
  si judeca alte institutii de invatamint, fie ele de stat sau particulare…
  care sunt specaializarile pt care USH nu elibereaza diplome in 2009.
  cei care au dat licenta anul 2009 ce fac?
  nu toti sunt functionari publici cu posturi gata pregatite pt ei doar sa termine o facultate.
  ceilalti ce fac?

 15. oare dna andronescu nu este in conflict de interese, atita timp cit este si ministru al educatiei si rector de universitate …
  si judeca alte institutii de invatamint, fie ele de stat sau particulare…
  care sunt specaializarile pt care USH nu elibereaza diplome in 2009.
  cei care au dat licenta anul 2009 ce fac?
  nu toti sunt functionari publici cu posturi gata pregatite pt ei doar sa termine o facultate.
  ceilalti ce fac?

 16. Daca cei 300 si ceva de mii de studenti ar lua atitudine lucrurile ar sta un pic alfel.
  La arme fratilor!!!!!

 17. stirea este pe val de aproape o saptamana. ma mir ca nu au luat atitudine pana acum. oare nu e vorba de viitorul lor ?

 18. sa nu se inteleaga ca instig la nu stiu ce acte de razvratire… 🙂

 19. Nu cred ca este cazul de a face nustiu ce minune de”revolutie” ci doar ,stiu eu,semnarea unei petitii ori altceva.
  Vorba lui Lapusneanul ”….da multi!!
  Adica in cazul de fata conteaza si numarul.

 20. Se vede clar ca U.S.H.- ul nu „cotizeaza” la partide si d-na Andronescu are drept motto:” daca nu ne dai de buna voie iti luam noi cu japca „!!!!!
  De ce studentii USH, la aceasta ora, nu picheteaza ministerul invatamantului ?!?!?!
  Cine se crede MEC sa „ia in calcul desfiintarea institutiei” ? Se crede Parlamentul Romaniei sa emita legi care sa infiinteze sau sa desfiinteze? Alo… TOVARASII de la MEC Spiru Haret a fost infiintata prin lege nu prin hotarare MEC ca sa puteti voi dispune desfiintarea ! De fapt pe voi va inebuneste faptul ca in buzunarele voastre nu ajunge nimic din castigurile celor de la USH , nu ????? RUSINIIIICAAAAA !!!!!

 21. Cred ca e pe bani din ambele parti… Conducerea (NU PROFESORII!) USH, fespectiv MEC. Repet inca o data: testati absolventii cum vreti, dar lasati scoala in pace! Acolo lucreaza oameni care pun suflet – ma refer la profesori. Insasi ideea de scoala e sacrosanta. De ce sa o distrugi??? Apoi, daca ar fi sa-i iau, unul cate unul, pe politicieni, eu i-as trece la BAC pe vreo 10 la suta… Iar Abramburica, doamna fina si educata, nu e buna de ministru, ca n-are cojones…

 22. Pe de alta parte, inteleg logica MEC, pe care o confirma studentii idioti: ii doare-n fund! Au dat banul, vor diploma. E plina tara de prosti cu diploma. Dar daca din 1000, 10 invata ceva, tot e bine. E valabil si la stat.

 23. @ cristi

  studentii USH sunt in vacanta. iar daca majoritatea sunt din provinicie, atunci fi sigur ca nu vor face nimic pana cand cineva de la bucuresti nu da startul.

 24. locuiesc in poli, langa spiru si desi e naspa sa generalizezi, in general studentii care veneau la scoala in dacii tunate sau bmw ursulet cu maneaua la maxim, pareau in stare de o greva muncitoreasaca sau chiar de o rascoala taraneasca. Asa ca nu m-ar mira sa se ridice fiecare de pe unde a venit, din fabrici si uzine, din creierul muntilor, din batatura, din postul de sofer sau casier la o agentie de stat, de secretara la domn primar si sa ia o atitudine proletar sanatoasa.
  Pe de o parte este nedrept pt ca au platit, multi stiu si sa citeasca, acum multi s-au transformat din analfabeti sau semi in cei 300.000 de specialisti de care tara avea nevoie, fapt care de altfel se si observa, pe de alta parte nu cred ca pe abramburica o freaca in vre-un fel grija asta, dar astia incaseaza in fiecare an de la pleava, de la talpa pamantului, cam cat o banca de marime medie sau cat o companie de telefonie mai mica, iar spaga nu a fost marcata la timp, iar campania se apropie. Aici sunt 2 variante romanesti de solutionare, ori fac astia rascoala, o belesc pe abramburica si nu se retrag pe ogoare si prin institutiile statului pana ce un coleg de-al lor nu-i ia locul sau dau astia spaga cuvenita si intr-o saptamana, abramburica ne va povesti cum spiru e mandrie nationala pura si ar trebui adoptat un program „prima scoala”, in asa fel ca tot romanul sa aiba macar o facultate terminata, daca nu master sau chiar doctorat.

 25. spunea cineva ca nu e talcioc de diplome

  cum poti si asa cretin sa spui asta avand in vedere ca la rahatu` ala termina intr-un an cat in toate facultatile din tara???

  nu ti se pare fabrica?
  daca nu astia care ziceti ca trebuia lasata sa isi faca activitatea in continuare sunteti niste prosti

  eu ma bucur

 26. sa faci sport online =))))) cea mai tare facultate

  trimiti banii in cont, primesti niste teste pe mail le trimiti inapoi si dupa anii de studiu iti trimite diploma tot pe mail si te duci la un copy center si o scoti

  si zici ca ai studii superioare

  si eu trebuie sa merg zi de zi la facultate dar suntem egali nu???

 27. Eu inteleg ce spune si o parte si alta.Pentru cei acuzatori,voi va ganditi ca unii dintre noi avem familii si nu ne putem permite taxe la facultati de stat,taxe exagerate?Si atunci normal ca ne indreptam catre facultati mai ieftine,si unii dintre noi au ani de experienta intr-un domeniu,dar avem nevoie de diplome,deci…poate chiar nu ne putem numi egali…cu persoane care au o diploma de stat,dar nu stiu sa faca mai nimic.Imi pare rau ca spun asta,dar ar trebui sa va mai ganditi inainte de a vorbi.De ce nu scad si ce de la stat taxele si sa ofere modalitati de cazare,si tot ce trebuie,ca sunt sigura ca toti am face coada la facultati de stat.

 28. @Haihui
  N-am negat ca e o afacere. Sau fabrica de diplome. Am zis doar ca Scoala, orice Scoala, unde lucreaza Profesori, e dincolo de mizerii. Daca vin manelistii la facultate, treaba lor – sa plateasca. Insa nu toti o termina. Aici trebuie umblat. Lasa-i sa plateasca 4 ani si apoi nu le dai diploma daca pica licenta.

 29. SCRISOARE DESCHISA

  Onorata doamna ministru, Ecaterina Andronescu!

  In pofida atator acuzatii, pareti o femeie intelegatoare!
  Personal, am votat partidul Dvs. tocmai ca servea interesul celor multi si necajiti!
  De ce va luati dupa Gabriel Liiceanu si ne considerati tampiti, jignindu-ne? Il respectam pe domnul Liiceanu pentru eruditia lui, dar pe la Biserica Ortodoxa se vede si se stie ca nu trece! Crestinul care-si face semnul crucii nu-si face semenul tampit, nu-l judeca! Asa l-a dat Dumnezeu, iar el ne incearca. Chiar pe Liiceanu si Plesu, iar la Judecata de apoi nu se va numi nici Liiceanu, nici Plesu! Nu uitati ca si pe Adrian Paunescu l-au facut porc si tot ei pe la spate va ironizeaza si pe Dvs. in fel si chip…!
  In Universitatea Spiru Haret studiaza unii membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania si multi specialisti aflati la a doua facultate deja, in varii domenii: stiintele comunicarii, drept, s.a, cunoscute! Chiar toti sunt tampiti?
  Ar fi bine ca domnul presedinte Basescu sa fie informat si sa constientizeze ca nici el nu este agreat cu adevarat de aceste personalitati! Dar acest aspect ramane de culise!

  Onorata doamna ministru, Ecaterina Andronescu!

  1.De ce nu vreti nicicum sa intelegeti, asemenea unor jurnalisti aserviti, ca invatamantul la distanta este o necesitate a societatii informationale? Prin 2002 nu exista! Astazi e alta situatia!
  De ex. verificati ca la Facultatea de Jurnalism am dat in mai multe randuri lucrarile practice si cei de la ID, peste 30-50 de articole scrise, din diferite tematici, facem practica in institutii mass-media, de cultura si invatamant s.a.!
  Au aparut e-learningul, platformele de examinare blackboard!
  Invatamant la distanta in amfiteatru cu 50-100 de studenti, nu mai e invatamant la distanta!
  Exista peste tot in lume, stiti bine!
  2.Un alt aspect este pregatirea profesionala si reconversia celor care nu mai sunt tineri – si va amintesc sa nu folositi numai cuvantul tineri, amintind de invatamant. Sunt multi care din varii motive sunt nevoiti sau doresc sa faca reconversie profesionala si nu-si pot permite abandonarea locurilor de munca, din tara sau strainatate, si sa urmeze forma ZI! (Vedeti doar cazul celor 2000 de studenti ID de la Madrid!)
  3.Universitatea Spiru Haret nu a cerut bani de la bugetul statului! Din contra, aduce!
  4.Absolventii au solicitat dupa pregatirea lor si sustinerea examenelor diplome si nu locuri de munca! Acelea le vor obtine nu cersind si fluturand diploma, ci numai daca sunt intr-adevar pregatiti, in urma sustinerii concursurilor, fie la bugetari, fie in mediul privat!
  5.La formele ID am avut aceeasi programa analitica, examene identice cu cei de la ZI si in plus au dat licenta la forma de ZI a specializarilor acreditate USH (licenta a fost aceeasi pentru toate formele de invatament la USH!). Intrebarea mea este de ce MEC nu tine cont de acest aspect si doreste reevaluare? Este un abuz clar! Ne constrangeti sa pornim proces, sa facem proteste nedorite de nimeni, sa ne plangem forurilor internationale si sa va depunctam pentru discriminare! Si suntem destui de multi!
  6. Exista niste procese si sentinte ale justitiei, pana acum cu semnale favorabile USH, ale caror existenta insasi, posibila finalitate si repercusiuni ar trebui sa dea de gandit serios juristilor Ministerului si ai Guvernului!

  Onorata doamna ministru Ecaterina Andronescu!

  In urma aspectelor prezentate, conchid ca suferinta noastra se resfrange de la indirect, deja direct, asupra imaginii intregii Romanii si o va afecta si in context international!
  Se putea si s-ar mai putea si rezolva totul fara scandal, angoase, tam-tam-ul care nu cred ca va foloseste sau ne foloseste, reglementandu-se din toamna acreditarile la specializari! Si-atat ajungea!

  Sa va ajute Dumnezeu sa faceti cat mai mult bine!

  UN LICENTIAT AL UNIVERSITATII SPIRU HARET

 30. @Felix-Gabriel Lefter

  pai daca si tu recunosti ca e o afacere, si e una in care se invart sume enorme cum spui ca daca vin manelisti si nu invata sa nu li se dea diploma de licenta

  tocamai asta e problema ca pentru diploma aia baga multi bani pe la comisii si o obtin

  nu zic ca la stat nu se fac magarii dar oricum nu se compara magariile facute la o universitate de stat cu cele din domeniul privat

  of fi si oameni care au invatat si au obtinut pe bune diploma dar pt acei oameni nu cred ca e o problema sa dea din nou licenta intr-un centru recunoscut sa isi dovedeasca cunosatintele pentru care au luat licenta

  probleme mari o sa aiba cei care nu au vazut facultatea si doar au dat bani in stanga si in dreapta si au diplome

 31. Cate studente si studenti de la stat au ”platit” examenele si restantele stie cineva? Problema e ca daca s-a facut ceva rau ,acel ceva trebuie taiat din radacina.Coruptie este peste tot.
  Sa se faca o comisie internationala de verificare a tuturor absolventilor din ultimii 5 ani stat si privat.
  Pare o prostie nu?
  Dar eu pentru ce ar trebui sa cumpar o lucrare de diploma de la un profesor?

 32. Oare la stat totul este alb pe negru?Cine nu a cotizat cel putin o data la sustinerea unui examen?Are si statul destui manelisti.

 33. va intrebati cum e cu cotiyatul?… intrebati un student de la medicina veterinara cum e cu cotizatul. veti fi surprinsi de ce aflati 😀

 34. probabil ca voi jigni pe nedrept foarte putini absolventi spiru, dar trebuie sa spun ca majoritatea licentiatilor de acolo nu ar reusi pe bune sa treaca cu bine de examenul de capacitate.
  mi se pare o gluma sa comparam spiru cu o facultate.
  iar isteria asta e continuarea dementei comuniste care ne facea pe toti egali, asa si cu astia, oricat de putin ai invatat si chiar daca capacitatea ta de analiza nu depaseste un copil de clasa a8a, e musai sa ai facultate.
  cum toti trebuie sa avem plasme, mertane si viloaie scarboase de bca facute la soacra in sat, asa si cu diplomele de la spiru, sunt musai, oricat de prost ai fi, nu se face sa nu ai facultate.
  pt cei care au terminat in alta parte si se gandesc la un post de functionar public, profesor, etc, uitati, posturile sunt deja ocupate de fosti portari, soferi, administratori, gestionari, ce au terminat spiru si erau deja in sistem.
  bafto delo delo

 35. da ma bule praleo! ai rezolvat si tu grile sau niscai integrale de te spargi in figuri?
  sa ai un job si 4 copii si sa vrei sa faci ceva cu viata ta ca sa iesi din mizeria asta nenorocita in care ne-au adus ”guvernantele” cred ca nu-i lucru putin .cat despre vile si soacre eu cred ca mai degraba tu ai o problema!

 36. […] impact cat mai bun asupra educatiei si societatii in general. Deci posturile barladonline, club13, uebcampus nu mai sunt actuale sau cel putin asa […]

 37. quod erat demonstrandum

 38. Si tacuisses, philosophus mansisses.
  Nu cred ca are rost sa scoatem fumul in casa.Ar trebui sa fim solidari unnii cu ceilalti.Este un abuz din partea autoritatii .Problemele ( care sunt peste tot) trebuie rezolvate intre istitutii si nu trbuie afectat procesul educational si mai ales nu trebuie ”folositi”studentii .
  Si ar mai trebui dat dovada de compasiune pentru haretistii care nu sunt manelisti sau care nu au vile sau care nu au masini bengoase sau pentru cei aflati afara spaland vase prin restaurante sau scari de bloc sau lucreaza in constructii sau…………Ceilalti care au bani cu carul pot cumara si de la stat.
  Istoria e ciclica .Maine se poate trezi un alt tembel sa dea nustiu ce hotarari .
  Apropo de diplome si examene cumparate, cati ministeriabili au ajuns in posturi fara a ”sponsoriza ”din greu partidul pe care il reprezinta cu cinste si onoare?
  Lasand la o parte polemica intre noi zic ”hai sa ne avem ca fratii sa fim solidari unii cu altii!”
  Sine ira et studio

 39. Doamna ministru DEMISIA va rog !

 40. Ce atata agitatie ! Atit doamna min inv cat si alte doamne din parlament ar fi mai bn sa stea la ele in bucatarie linga cratita , cu alti parlamentari care dorm in fotolii si primesc salarii , Dar ce credeti toti parlamentarii au diplome la universitati renumite ? .. ma lasi.. Cum se apropie vreo alegere repede lumea se agita sa caute negrul sub unghia celuilalt ca asa suntem noi rominii , asa cum unii parlamentari cu studii… nau fost in stare sa si ia permisul de conducere care nu e 3ani ci doar citeva zile de invatat atunci ce va mai agitati doamna ministru? aceste facultati nu de o saptamina functioneaza , DOAR acum ati observat , CE DRAGUT DIN PARTEA DVS ! OFF OFF MAI MAI

 41. CORUPTIA LA NOI A FOST SI VA FI PINA CE AVEM ASEMENEA OAMENI LA CONDUCERE! OIERI CU BANI …. NO COMENT

 42. Oamenii au ales pe cei care sa ne reprezinte in Parlamentul Eu dar ei ce facultate au terminat ?ca nici sa vorbeasca NU stiu , se balbaie si folosesc cuvinte care nici in dictionar NU le gasesti , chear daca cauti cu lupa !

 43. @ starlete
  daca tu consideri ceea ce spune Vanghelie ca fiind „de actualitate” si dai doi bani pe spusele lui….atunci bine. 🙂 din cate imi aduc eu aminte la alegeri Ecaterina Andronescu era „garantat de Marian Vanghelie” .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s